10 راهکار برای حفاظت از امنیت داده

10 راهکار برای حفاظت از امنیت داده

در عصر پیشرفت دیجیتال امروزی، حجم وسیعی از اطلاعات دیجیتالی وجود دارد و ایمن نگه داشتن آن‌ها در برابر حملات سایبری اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده ‌است. کسب و کارها با اطلاعات خصوصی مانند جزئیات زندگی افراد، سوابق مالی و ایده‌های جدید، سروکار دارند. اگر این اطلاعات به اشتباه به دست هکرها برسد، می‌تواند منجر به مشکلات جدی مانند ضرر مالی، مشکلات قانونی و از دست دادن اعتماد مردم نسبت به کسب و کار شود.

قوانین حفظ حریم خصوصی داده و انطباق با قوانین

قوانین حفظ حریم خصوصی داده مانند GDPR، قانون CCPA و سایر موارد، اقدامات سختگیرانه حفاظت از داده را الزامی می‌کنند. پیروی از این مقررات یک رویه قانونی است که تضمین می‌کند داده‌هایی که برای مشتری حساسیت زیادی دارند، به‌طور مسئولانه‌ای مدیریت می‌شوند. عدم رعایت این قوانین می‌تواند منجر به جریمه‌ و مجازات‌های سنگینی شود که این امر نیز به نوبه خود به اهمیت امنیت سایبری قوی برای کسب و کارها تأکید می‌کند.

فورتی گیت

قوانین حفظ حریم خصوصی داده و انطباق با قوانین

چالش های پیش روی شرکت‌ها در امنیت داده

شرکت‌ها در تامین امنیت داده‌های خود با چالش‌های متعددی روبرو هستند؛ پیروز شدن در برابر این چالش‌ها، مستلزم پیشی گرفتن از تهدیدات سایبری در حال ظهور، مدیریت پیچیدگی‌های ضرورت های منطبق با قوانین، محافظت از داده‌ در پلتفرم‌ها و دستگاه‌های مختلف، و از همه مهم تر اطمینان حاصل کردن از پیروی همه کارکنان از بهترین شیوه‌های امنیتی است. علاوه بر این موارد، محدودیت‌های بودجه و کمبود متخصصان دارای مهارت در امنیت سایبری به مشکلات کسب‌وکارها در اجرای اقدامات موثر امنیت داده‌ افزوده است.

10 راهکار مطمئن برای حفاظت از داده

در ادامه مقاله 10 تا از مهمترین و مطمئن ترین راهکارهای تامین امنیت داده را بررسی میکنیم:

  • کشف و طبقه‌بندی داده‌ها

درک و طبقه‌بندی داده‌ها جهت ایمن نگه داشتن آن‌ها بسیار ضروری است. مثال عینی این قضیه مانند قرار دادن وسایل مختلف در جعبه‌های جداگانه بر اساس اهمیت و حریم خصوصی است. شناخت داده‌ها و مکان آن‌ها می‌تواند تضمین کند که به خوبی محافظت می‌شوند. استفاده از ابزارهای ویژه می‌تواند کمک کند تا داده‌ها را زیر نظر داشته باشید و آنها را در مکان مناسب قرار دهید تا موارد حیاتی ایمن بمانند.

10 راهکار مطمئن برای حفاظت از داده

  • استفاده از فایروال‌ها

فایروال‌ها به عنوان یک محافظ بین شبکه داخلی و تهدیدات سایبری آنلاین نقش مهمی دارند. آنها به طور مداوم ترافیک ورودی و خروجی شبکه را کنترل می‌کنند و بر‌اساس قوانین امنیتی از پیش تعریف شده جهت جلوگیری از نقض داده، از دسترسی غیرمجاز جلوگیری می‌کنند. فایروال‌های مدرن دارای ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند بازرسی عمیق پکت‌ها و آگاهی از اپلیکیشن هستند که ارائه دهنده‌ی محافظت جامع در برابر تهدیدات سایبری هستند.

  • سیستم‌های تشخیص و جلوگیری از نفوذ (IDPS)

راهکارهای IDPS برای شناسایی و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه طراحی شده‌اند و جریان‌ ترافیک شبکه را از لحاظ فعالیت‌های مشکوک نظارت می‌کنند و برای بلاک کردن یا اصلاح تهدیدها اقدام می‌کنند. IDPS با شناسایی نفوذهای احتمالی در‌لحظه به جلوگیری از نقض داده و سایر فعالیت‌های مخربِ شدید کمک می‌کند.

  • آنتی ویروس/ضد فیشینگ

ابزارهای آنتی ویروس و آنتی فیشینگ به محافظت از دستگاه‌ها در برابر نرم افزارهای مضر و وب‌سایت‌های جعلی کمک می‌کنند و فایل‌ها، ایمیل‌ها و وب‌سایت‌ها را از نظر محتوای مخرب بررسی می‌کنند و قبل از ایجاد مشکل، آن‌ها را متوقف می‌کنند. به روز نگه داشتن این ابزارها ضروری است تا بتوان از اطلاعات در برابر جدیدترین تهدیدات محافظت کرد.

  • مدیریت رویداد و اطلاعات امنیتی (SIEM)

راهکارهای SIEM با جمع آوری و آنالیز داده‌های امنیتی از منابع مختلف، دید متمرکزی از وضعیت امنیتی سازمان ارائه می‌دهند و به شناسایی تهدیدهای بالقوه، نظارت بر انطباق با قوانین و پاسخ به حوادث امنیتی کمک می‌کنند. راهکار‌های SIEM، با همبستگی داده‌های سیستم‌های مختلف با استفاده از استراتژی‌های موثر کاهش خطر، می‌توانند الگوها و آسیب‌پذیری‌هایی را که ممکن است نشان‌دهنده نقض امنیتی باشند را شناسایی کنند.

10 راهکار مطمئن برای حفاظت از داده

  • جلوگیری از، از دست دادن داده (DLP)

توجه داشته باشید که می‌بایست از خروج اطلاعات مهم از شرکت خود جلوگیری کنید. راهکار‌های DLP، داده‌های در حال انتقال از طریق شبکه‌ها، دستگاه‌ها و سرویس‌های ابری را نظارت می‌کنند و اطمینان می‌دهند که اطلاعات خصوصی در امنیت هستند و به دست افراد غیرمجاز نمی‌رسند. راهکارهای DLP همچنین کمک می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که داده‌ها، مطابق با قوانین و مقررات قابل اجرا اداره می‌شوند.

  • رمزنگاری برای تامین امنیت داده ها

رمزگذاری داده یک عنصر ضروری در امنیت داده است و شامل تبدیل داده به یک قالب کدگذاری شده است که فقط کاربران مجاز می‌توانند با کلید رمزگشایی صحیح آن را بخوانند. رمزگذاری تضمین می‌کند که حتی اگر داده‌ بدون احراز دسترسی، توسط عامل غیرمجاز رهگیری شد، غیرقابل خواندن و ایمن باقی بماند. اجرای رمزگذاری داده‌های ذخیره‌شده و همچنین داده‌های در حال انتقال برای محافظت از اطلاعات حساس ضروری است.

  • ممیزی و حفاظت به‌صورت داده‌محور (DCAP)

راهکار‌های DCAP با ترکیب کشف داده‌ها، طبقه‌بندی، نظارت و حفاظت، رویکردی جامع به امنیت داده‌ ارائه می‌کنند، دید دقیقی را برای استفاده از داده و الگوهای دسترسی ارائه می‌دهند و به سازمان‌ها در شناسایی و کاهش خطرات کمک می‌کنند. راهکار‌های DCAP همچنین با ارائه مسیرهای ممیزی جامع و قابلیت‌های گزارش‌دهی به برآورده کردن الزامات انطباق با قوانین کمک می‌کنند.

  • احراز هویت چند عاملی (MFA)

MFA یک لایه امنیتی اضافی به فرآیند احراز هویت اضافه می‌کند و از کاربران می‌خواهد قبل از دسترسی به داده‌های حساس، چندین مرحله تأیید را ارائه دهند و می‌تواند شامل چیزی باشد که کاربر می‌داند (یک پسورد)، چیزی که کاربر دارد (یک توکن امنیتی) و چیزی که کاربر است (داده‌های بیومتریک). احراز هویت چند عاملی به طور قابل توجهی خطر دسترسی غیرمجاز را کاهش می‌دهد و امنیت کلی داده را افزایش می‌دهد.

10 راهکار مطمئن برای حفاظت از داده

  • مدیریت دستگاه موبایل (MDM)

با افزایش استفاده از دستگاه‌های موبایل برای اهداف تجاری، راهکارهای MDM برای ایمن سازی داده‌های حساس ضروری شده‌اند. ابزارهای MDM به سازمان‌ها اجازه می‌دهند تا دستگاه‌های موبایل را مدیریت و ایمن کنند و از محافظت از داده‌های شرکت حتی در دستگاه‌های شخصی اطمینان حاصل کنند. ویژگی‌های پیشرفته مانند پاک کردن (wipe) از راه دور، رمزگذاری دستگاه و مدیریت اپلیکیشن به محافظت از داده‌ و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز کمک می‌کند.

  • شرکت داریا

شرکت داریا یکی از بزرگترین شرکت های ارائه دهنده تجهیزات امنیت شبکه در ایران است که با داشتن همکاری مستمر با برندهای فورتی نت، سوفوس و سیسکو؛ امنیت شبکه را برای شما عزیزان فراهم میسازد. برای دریافت مشاوره رایگان در رابطه با خرید تجهیزات شبکه به همراه لایسنس های آنلاین و آفلاین میتوانید با کارشناسان این تیم به شماره 0416224 تماس حاصل کنید.

تکنولوژی‌های دیگری که ارزش بررسی دارند

علاوه بر 10 راهکار برتر امنیت داده که در قسمت قبل ذکر شد، تکنولوژی‌ها و روش‌های دیگر می‌توانند وضعیت امنیت داده شما را بیشتر تقویت کنند. این موارد عبارتند از:

  •  آنالیز رفتاری: آنالیز رفتار کاربر برای شناسایی ناهنجاری‌ها و تهدیدات بالقوه.
  • امنیت ابری: اجرای اقدامات امنیتی که به طور خاص برای محیط‌های ابری طراحی شده‌اند.
  • تشخیص و پاسخ نقطه پایانی (EDR): ارائه نقاط پایانی با قابلیت تشخیص تهدید و پاسخ پیشرفته.
  • کنترل دسترسی به شبکه (NAC): کنترل و نظارت بر دسترسی به شبکه جهت جلوگیری از ارتباط دستگاه‌های غیرمجاز.
  • معماری اعتماد صفر: اتخاذ یک رویکرد اعتماد صفر یا همان ZTNA که در آن همه کاربران و دستگاه‌ها به طور مداوم قبل از اعطای دسترسی به منابع تأیید می‌شوند.

تکنولوژی‌های دیگری که ارزش بررسی دارند

اقدامات امنیتی شبکه

به طور کلی برای داشتن یک شبکه ایمن در برابر انواع حملات سایبری داشتن چک لیست اقدامات امنیتی شبکه میتواند بسیار کمک کننده باشد، در ادامه چک لیست کامل اقدامات امنیتی شبکه را برایتان آورده ایم:

  1. نصب و پیکربندی فایروال های سخت افزاری
  2. استفاده از آنتی‌ویروس و ضدبدافزار
  3. به‌روزرسانی منظم نرم‌افزارها و سیستم‌عامل‌ها
  4. استفاده از VPN برای اتصال‌های راه دور
  5. محدود کردن دسترسی کاربران به منابع شبکه
  6. رمزگذاری داده‌های حساس
  7. پیاده‌سازی سیستم شناسایی و احراز هویت چندعاملی (MFA)
  8. بررسی و مانیتورینگ ترافیک شبکه
  9. ایجاد سیاست‌های مدیریت رمز عبور
  10. نصب سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS)
  11. بکاپ‌گیری منظم از داده‌ها
  12. حذف دسترسی‌های بلااستفاده یا غیرضروری
  13. آموزش کارکنان درباره تهدیدات امنیتی
  14. پیاده‌سازی VLAN برای جداسازی ترافیک
  15. محدود کردن دسترسی به پورت‌ها و پروتکل‌های غیرضروری
  16. استفاده از سرویس‌های DNS امن
  17. انجام تست های نفوذ برای شناسایی آسیب‌پذیری‌ها
  18. کنترل فیزیکی دسترسی به تجهیزات شبکه
  19. تنظیم هشدارهای امنیتی برای رفتارهای غیرعادی
  20. استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت لاگ و تحلیل آن‌ها

اقدامات امنیتی شبکه

سخن آخر

حفظ امنیت داده‌ برای محافظت از اطلاعات حساس در برابر تهدیدات آنلاین و حصول اطمینان از اجرای صحیح قوانین حفظ حریم خصوصی، حیاتی است. با همگام شدن با تکنولوژی‌های جدید و روش‌های امنیت نقطه پایانی هوشمند، کسب‌وکارها می‌توانند حباب محافظتی استواری در اطراف داده‌های خود ایجاد کنند.

تیم مجرب داریا با ارائه مشاوره رایگان نیازهای شما را ارزیابی می‌کنند و به این ترتیب بهترین سیستم های محافظت از  داده ها را برای شما توصیه می‌کنند و یک دفاع لایه‌ای را برای محافظت از داده‌های شما پیشنهاد می‌کنند. برای مشاوره رایگان و کنترل وضعیت امنیت سایبری خود با ما تماس بگیرید!

سوالات متداول

تفاوت امنیت داده و حریم خصوصی داده چیست؟

امنیت داده‌ بر روی محافظت از داده‌ در برابر دسترسی هکرها و نقض‌ها متمرکز است، در حالی که حریم خصوصی داده‌ مربوط به مدیریت و استفاده مناسب از اطلاعات شخصی، مطابق با استانداردهای قانونی و اخلاقی است.

چگونه کسب و کارهای کوچک می توانند امنیت داده های خود را بهبود بخشند؟

کسب‌وکارهای کوچک می‌توانند امنیت داده‌ را با اجرای شیوه‌های امنیتی اولیه مانند فایروال، نرم‌افزار ضد ویروس، رمزگذاری داده‌ و آموزش منظم کارکنان در مورد بهترین شیوه‌های امنیت سایبری بهبود بخشند.

برخی از علائم رایج نقض داده چیست؟

علائم رایج نقض داده در‌بر‌گیرنده‌ی فعالیت غیرمعمول اکانت، تغییرات غیرمنتظره در فایل‌ها یا تنظیمات، افزایش اسپم‌ها یا ایمیل‌های فیشینگ و دسترسی غیرمجاز به سیستم‌ یا داده‌ است.

چرا رمزگذاری داده ضروری است؟

رمزگذاری داده‌ ضروری است چرا که تضمین می‌کند که حتی اگر داده‌ به‌صورت غیرمجاز، در دسترس قرار گیرد، ناخوانا و ایمن باقی می‌مانند و از اطلاعات حساس در برابر دسترسی غیرمجاز محافظت می‌کند.

مقالات مرتبط

UTM چیست؟
مدیریت تهدید یکپارچه چیست؟
مدیریت تهدید یکپارچه (UTM) راهکاری...
کلیک کنید
Transparent Firewall چیست؟
Transparent Firewall چیست؟
با افزایش تهدیدات سایبری، نیاز...
کلیک کنید
پروتکل شبکه چیست؟
پروتکل شبکه چیست؟
پروتکل (Protocol) های شبکه را...
کلیک کنید

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *