فایروال شبکه

فایروال شبکه

فایروال حکم نگهبان شبکه‌ شما را دارد. درست مثل یک نگهبان واقعی، کارش این است که مراقب ورود و خروج اطلاعات از شبکه‌تان باشد و از نفوذ داده‌های خطرناک به حریم خصوصی شما جلوگیری کند. در این مقاله، اساسی‌ترین نکات راجع به فایروال را بررسی خواهیم کرد. پس از خواندن این مقاله، با مزایا، کاربرد و انواع فایروال آشنا خواهید شد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

فایروال شبکه چیست؟

فایروال از جمله تحهیزات امنیتی شبکه است که برای نظارت، فیلتر و کنترل ترافیک شبکه ورودی و خروجی بر اساس قوانین امنیتی از پیش تعیین شده طراحی شده است. هدف اصلی یک فایروال ایجاد یک دیوار بین شبکه داخلی قابل اعتماد و شبکه های خارجی غیرقابل اعتماد است.

فورتی گیت

فایروال ها به دو شکل سخت افزاری و نرم افزاری اراِئه شده اند و شیوه کار آنها به این شکل است که پس از بررسی پکت های داده بر اساس مجموعه ای از قوانین، مجاز بودن یا مسدود کردن آنها را تعیین می کنند. سازمان ها می توانند این قوانین را برای اجازه یا رد ترافیک بر اساس معیارهای مختلف، مانند آدرس IP مبدا و مقصد، شماره پورت، و نوع پروتکل تنظیم کنند.

فایروال شبکه چیست؟

آشنایی با فایروال ها و امنیت شبکه

فایروال ها زیربنای امنیت شبکه هستند و شبکه را از دسترسی غیرمجاز محافظت می کنند. آنها مانع ورود و سرقت داده‌های حساس یک شبکه توسط عوامل مخرب، هکرها، ربات‌ها و سایر تهدیدها می‌شوند .

از گذشته، فایروال ها ترافیک را با تشکیل یک محیط امن حول یک شبکه یا کامپیوتر تنظیم می کنند. این امر مانع از دسترسی اشخاص غیرمجاز به منابع و داده های شبکه می شود. در صورت عدم وجود چنین حفاظی،تقریبا همه قادر خواهند بود با ورود به شبکه، تغییرات مورد نظرشان را اعمال کنند.

فایروال ها سنگ بنای دفاعی شبکه هستند، تهدیدات پیشرفته به اقدامات امنیتی بیشتری نیاز دارند. خوشبختانه، تکنولوژی های پیشرفته فایروال با خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی، امنیت شبکه را به سرعت بالا می برند. با ترکیب نقاط قوت ابزارهای سنتی با قابلیت های نوآورانه راهکارهای جدید، تامین کنندگان فایروال های مدرن به سازمان ها کمک می کنند حتی در برابر پیچیده ترین استراتژی های حمله نیز دفاع کنند.

فایروال ها از شبکه در برابر ترافیک مخرب محافظت می کنند. آنها به صورت استراتژیک در لبه شبکه یا در یک مرکز داده قرار می گیرند و بدین ترتیب آنها را قادر می سازند تا هر چیزی که تلاش کند از این مرز عبور کند را از نزدیک زیر نظر بگیرند.

این دید همچنین به فایروال شبکه اجازه می‌دهد تا پکت‌های داده را با جزئیات کامل در لحظه بررسی و احراز هویت کند. این موضوع شامل بررسی پکت های داده در برابر معیارهای از پیش تعریف شده برای تعیین اینکه آیا یک تهدید است یا خیر نیز می شود. در صورت عدم انطباق با معیارهای مدنظر، فایروال از ورود یا خروج از شبکه جلوگیری می کند.

فایروال ها ترافیک ورودی و خروجی را تنظیم می کنند و بدین ترتیب از شبکه  در موارد زیر محافظت می کنند:

  • تهدیدات خارجی مانند ویروس ها، بَکدور ها، ایمیل های فیشینگ، و حملات DoS. فایروال‌ها جریان‌های ترافیک ورودی را فیلتر می‌کنند تا با جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به داده‌های حساس ، گسترش احتمالی بدافزار را خنثی ‌کنند.
  • تهدیدات داخلی مانند عوامل مخرب شناخته شده یا اپلیکیشن های مخاطره آمیز. فایروال می تواند قوانین و سیاست هایی را برای محدود کردن نوع خاصی از ترافیک خروجی اعمال کند تا فعالیت های مشکوک را شناسایی کرده و استخراج داده ها را کاهش دهد.

آشنایی با فایروال ها و امنیت شبکه

مقایسه فایروال ها و آنتی ویروس ها

فایروال ها بر کنترل ترافیک شبکه و جلوگیری از دسترسی های غیرمجاز تمرکز دارند. در مقابل، برنامه های آنتی ویروس تهدیدات را در سطح دستگاه مورد هدف قرار داده و از بین می برند. به طور خاص، تفاوت های اصلی آنها عبارتند از:

  • مقیاس: نرم افزار آنتی ویروس در اصل یک راه کار endpoint است، به این معنی که بر روی یک دستگاه جدا نصب می شود. فایروال ها عمدتاً در سطح شبکه مستقر می شوند، اما برخی از سازمان ها برای محافظت بیشتر، فایروال های میزبانی شده را مستقیماً روی endpoint نصب می کنند.
  • عملکرد: فایروال ها ترافیک را کنترل می کنند و داده های مخرب را قبل از ورود به شبکه ( endpoint) مسدود می کنند. ابزارهای آنتی ویروس محیط محلی را برای علائم بدافزار، باج افزار و سایر حملات سایبری و مخرب اسکن می کنند.

شرکت ها معمولاً هم از فایروال و هم از برنامه های آنتی ویروس استفاده می کنند. به عنوان راه کارهای مکمل، هر کدام لایه های حفاظتی ضروری را برای حفاظت از دارایی های تجاری ارائه می کنند.

عملکردهای فایروال: NAT و VPN

ترجمه آدرس شبکه (NAT) و شبکه خصوصی مجازی (VPN) دو فناوری مجزا هستند که هر کدام مجموعه ای از عملکردهای مربوط به امنیت شبکه و ارتباطی را دارند. در حالی که NAT اساسا مرتبط است با ترجمه آدرس برای اهداف مسیریابی ، VPN ها برای ایجاد ارتباطات امن و رمزگذاری شده از طریق اینترنت استفاده می شوند.

عملکردهای فایروال: NAT و VPN

NAT

NAT آدرس مقصد یا مبدأ پکت های داده را هنگام عبور از فایروال تغییر می دهد.NAT به چندین دستگاه اجازه می دهد تا با استفاده از یک آدرس IP یکسان به اینترنت متصل شوند، که به محافظت از شبکه خصوصی در برابر قرار گرفتن در معرض مستقیم تهدیدات خارجی کمک می کند.

در یک محیط اداری، هر کارمند از کامپیتور یا دستگاه موبایل خود برای دسترسی به اینترنت برای مرور، ارسال ایمیل و دسترسی به خدمات ابری استفاده می کند. علیرغم اینکه هر دستگاه دارای آدرس IP مخصوص به خود در شبکه داخلی شرکت است، از دید شبکه های خارجی تمام ترافیک خروجی از یک آدرس IP عمومی یکسان اختصاص داده شده به شرکت نشأت می گیرند. در نتیجه، شناسایی و هدف قرار دادن دستگاه‌ خاص برای مهاجمان بالقوه دشوارتر است.

VPN

VPN نوعی سرور پروکسی است. بنابراین، به عنوان یک مانع بین یک کامپیوتر یا شبکه و اینترنت عمل می کند و تمام درخواست های وب را قبل از ارسال به شبکه دریافت می کند.VPN ها رایج هستند و شبکه های خصوصی را در یک شبکه عمومی مانند اینترنت گسترش می دهند. این به کاربران این امکان را می دهد که به طور ایمن داده ها را به گونه ای انتقال دهند که گویی دستگاه های آنها مستقیماً به شبکه خصوصی متصل است. این ارتباط یک تونل رمزگذاری شده بین دستگاه های راه دور و شبکه شرکت ایجاد می کند و دسترسی ایمن را ممکن می سازد.

این عملکرد به صورت ویژه ای در یک محیط ترکیبی مفید است. کارمندان دورکار می توانند از VPN ها برای دسترسی به شبکه های شرکتی و اپلیکیشن های ضروری بدون توجه به مکان یا نحوه کارشان استفاده کنند.

فایروال حکم نگهبان شبکه‌ شما را دارد. درست مثل یک نگهبان واقعی، کارش این است که مراقب ورود و خروج اطلاعات از شبکه‌تان باشد و از نفوذ داده‌های خطرناک به حریم خصوصی شما جلوگیری کند. در این مقاله، اساسی‌ترین نکات راجع به فایروال را بررسی خواهیم کرد. پس از خواندن این مقاله، با مزایا، کاربرد و انواع فایروال آشنا خواهید شد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

فایروال از گذشته تا به امروز

  1. فایروال های نسل اول در سال 1989 با رویکرد فیلتر کردن پکت ها شروع به کار کردند. این فایروال ها پکت های داده جداگانه را بررسی می کنند و بر اساس قوانین از پیش تعریف شده، تصمیم می گیرند تا به آنها اجازه عبور دهند و یا مسدود کنند. با این حال، این پکت ها قادر به شناسایی کدهای مخرب نیستند.
  2. فایروال های نسل دوم در اوایل قرن21 شروع به کار کردند. این فایروال ها که از آنها به عنوان فایروال های stateful یاد می شود وضعیت ارتباطات اکتیو را ردیابی می کنند. با نظارت بر ترافیک شبکه، از کانتِکست برای شناسایی و اقدام در مورد رفتار مشکوک استفاده می کنند. متاسفانه این نسل نیز محدودیت هایی دارد.
  3. فایروال های نسل سوم در نیمه دوم دهه اول قرن 21 ظهور کردند. معمولاً فایروال‌های پراکسی یا گیت وی ‌های در مقیاس-اپلیکیشن نامیده می‌شوند،و به عنوان واسطه بین مشتری و سرور عمل کرده و درخواست‌ها را ارسال و پاسخ‌ها را فیلتر می‌کنند.
  4. فایروال نسل چهارم، که به عنوان فایروال نسل بعدی نیز شناخته می شود، در سال 2010 شروع به کار کرد. فایروال های نسل بعدی ها قابلیت های قدیمی را با ویژگی های جدید و پیشرفته ای مانند جلوگیری از نفوذ (IPS)، فیلتر لایه اپلیکیشن، و تشخیص تهدید پیشرفته ترکیب می کنند.

فایروال از گذشته تا به امروز

انواع بهترین برند های فایروال

فورتی نت (Fortinet)

از جمله مهم ترین و ایمن ترین فایروال های صنعتی میتوان به فایروال های سخت افزاری فورتی نت اشاره کرد. FortiGate رشد قابل توجهی را به عنوان تولید کننده تجهیزات امنیتی در سال های گذشته تجربه کرده است. کمپانی فورتی نت، علاوه بر اینکه ارائه دهنده ی یکی از قدرتمند ترین نرم افزار های امنیتی در سراسر دنیا می باشد، جز یکی از معدود شرکت هایی است که پردازنده های AISC مخصوص به خود را طراحی نموده است.

فورتی نت برای مشاغل و سازمان های کوچک، روتر های مختلف و متنوعی در نظر گرفته است که هر یک از آنها پهنای باند متفاوتی را برای عملکرد های مختلف ارائه می دهند. انتخاب روتر مناسب، بر اساس نیاز های مختلف سازمانی صورت میگیرد. این برند از جمله محبوب ترین فایروال های موجود در بازار است که عملکرد بالایی به کاربر ارائه می دهد.

سیسکو (Cisco)

برند سیسکو نیازی به معرفی ندارد و برای دهه هاست که در دنیای شبکه، محبوبیت خوب را کسب کرده است و از پرچمداران تولید تجهیزات شبکه میباشد. همچنین نامی آشنا برای برا متخصصان حوزه شبکه است. معمولا، از محصولات سیسکو در سازمان های بزرگ استفاده می شود. برای انتخاب راهکار های سازمانی به همراه ویژگی های جامع و پیشرفته، سری فایروال های Cisco’s Meraki MX مناسب برای مشاغل کوچک، گزینه خوبی به شمار می رود.

روتر های بزرگتر به همراه توانایی های بیشتر میتوانند از تعداد کانکشن و همچنین SSID های بیشتری پشتیبانی کنند. در ضمن در صورت بروز مشکل و قطعی اینترنت، تمام راهکارها، قادر به پشتیبانی  از کانکشن های USB modem برای اتصال G/4G نیز می باشد

سوفوس (Sophos) 

یکی دیگر از بهترین برند های فایروال سخت افزاری، فایروال های سوفوس هستند که توسط بسیاری از متخصصان امنیت شبکه توصیه می شوند، زیرا راه حلی قوی و جامع هستند و تمام بسته ها را فیلتر می کنند.  این فایروال ها از شبکه شما در برابر آخرین تهدیدات محافظت کرده و در عین حال ترافیک برنامه های مهم SaaS، SD_WAN و ابری را تسریع می کنند. فایروال های NGFW سری XG سوفوس شامل ویژگی های پیشرفته مانند استقرار و پیکربندی خودکار، و همچنین پشتیبانی از زیرساخت های ابری AWS و Azure هستند. از جمله دلایل محبوبیت و شناخته شده بودن این فیروال ها می توان  می توان به سهولت در استفاده و قابلیت راه اندازی خودکار اشاره کرد.

انواع بهترین برند های فایروال

فایروال سیسکو یا فورتی نت؟

فایروال های تولیدی هر دو کمپانی دارای ویژگی های عالی و البته اعتبار بالا هستند و همین موضوع انتخاب بین آنها را دشوار می کند. به نکات زیر برای انتخاب بهتر توجه کنید:

  • قابلیت VDOM فورتی گیت، مجازی سازی در سطح تجهیزات را فراهم میسازد در حالی که سری FTD هنوز به این قابلیت مجهز نشده است.
  • قابلیت محافظت از بدافزار که در سری Firepower وجود دارد و بر استفاده از سرویس های AMP روی محیط ابری مبتنی است و یا به طور Private است، به طرز قابل توجهی، افزایش هزینه و ریسک آن را به دنبال خواهد داشت.
  • Firepower، از ساختار IPS بهتر و قوی تری نسبت به فورتی نت برخوردار است.
  • بخشی از قابلیت های WAF، به ورژن های جدید فورتی گیت، اضافه شده است.
  •  پشتیبانی از قابلیت CSF یا Security Fabric در فورتی نت، موجب افزایش امنیت در لایه دسترسی می گردد.
  •  قابلیت امکان ادغام با نرم افزار های دیگر از سوی تجهیز FTD سیسکو، که عملکرد قوی در ارتباط با Remediation و Response را به دنبال دارد.
  •  FTD از قابلیت DLP در فورتی گیت، پشتیبانی نمی کند.

البته توجه داشته باشید که این تفاوت ها بخشی کوچکی را تحت پوشش قرار داده. شما میتوانید برای آشنایی و دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان آگاه داریانت در ارتباط باشید. شرکت تامین کننده تجهیزات امنیتی شبکه داریانت با همراهی متخصصان و کارشناسان شبکه، آمده است تا با بررسی دقیق نیاز های شما، شما را در انتخاب فایروال مناسب یاری دهد. ضمن اطلاع از قیمت انواع فایروال، با ما تماس بگیرید.

فایروال های stateless

این نوع فایروال شبکه را با تجزیه و تحلیل ترافیک در پروتکل لایه انتقال (مکانی که دستگاه ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند)محافظت می کند. به جای ذخیره اطلاعات در مورد وضعیت اتصال شبکه، ترافیک را به صورت پکتی بررسی می کند.

سپس بر اساس داده‌های موجود در «سربرگ پکت»  تصمیم می‌گیرد که ترافیک را مسدود کند یا اجازه عبور دهد. این ممکن است شامل آدرس های IP مبدا و مقصد، شماره پورت، پروتکل ها و اطلاعات دیگر باشد. در مجموع، این فرآیند فیلترینگ پکتی نامیده می شود.

اگرچه فایروال های stateless سریع و ارزان هستند، ولی آسیب پذیری هایی نیز دارند.اگر نقادانه به قضیه نگاه کنیم، این نوع فایروال ها نسبت به توالی پکت ها دید صفر دارند. این بدان معناست که آنها توانایی شناسایی پکت های غیرقانونی را که ممکن است حاوی بردارهای حمله باشند و یا فاقد درخواست مربوطه باشند را ندارند.

به همین ترتیب، آنها فقط از سربرگ پکت آگاه هستند، نه محتوای واقعی آن. این امر باعث می‌شود که فایروال stateless نتواند بدافزار پنهان شده در پکت را شناسایی کند.

فایروال های stateless

فایروال های stateless

فایروال های stateful آخرین و فوری ترین وضعیت ارتباط اکتیو را ردیابی می کنند. نظارت بر وضعیت و زمینه ارتباطات شبکه می تواند به شناسایی تهدیدها بر اساس اطلاعات دقیق تر کمک کند.

این رویکرد در مقایسه با فیلتر کردن پکت ها، حفاظت بیشتری را ارائه می‌کند، اما به دلیل انجام تجزیه و تحلیل عمیق‌تر، ضرر بیشتری بر عملکرد شبکه دارد. بدتر از آن، مهاجمان می توانند فایروال های stateful بازرسی را فریب دهند تا به اتصالات مخرب و مضر اجازه ورود مخفیانه داده شود. آنها از قوانین شبکه سوءاستفاده می کنند وپکت های مخرب را با استفاده از پروتکل هایی که فایروال آنها را امن قلمداد می کند، ارسال می کنند.

گیت وی هایی در مقیاس اپلیکیشن یا فایروال های پروکسی به عنوان واسط بین سیستم های داخلی و خارجی عمل می کنند. آنها در لایه 7 از مدل Open Systems Interconnection (OSI)  کار می کنند. به عنوان نزدیکترین لایه به کاربر نهایی، اپلیکیشن های لایه 7 شامل مرورگرهای وب، کلاینت های ایمیل و ابزارهای پیام رسانی فوری هستند.

فایروال‌های پراکسی، تمام ترافیک ورودی و خروجی را رهگیری و تجزیه و تحلیل می‌کنند و سیاست‌های امنیتی دقیقی برای کنترل دسترسی و محافظت از شبکه اعمال می‌کنند. این فایروال ها همچنین فیلترینگ پکت، بازرسی در سطح اپلیکیشن، فیلتر URL و موارد دیگر را نیز ارائه می دهند.

فایروال های stateless

فایروال های نسل آینده

فایروال های نسل بعدی از کسب و کارها در برابر تهدیدات سایبری در حال ظهور محافظت می کنند. آنها تمام بهترین بخش‌های تکنولوژی‌های فایروال گذشته را با قابلیت‌های پیشرفته مورد نیاز برای کاهش حملات سایبری مدرن ترکیب می‌کنند. به عنوان مثال، این موارد عبارتند از:

  • بازرسی پکت های عمیق (DPI)، روشی است برای بررسی محتوای پکت های داده در حین عبور از نقاط بازرسی شبکه. DPI طیف وسیع تری از اطلاعات را تجزیه و تحلیل می کند و به آن امکان می دهد تهدیدهای پنهان را پیدا کند.
  • جلوگیری از نفوذ (IPS)، سیستمی است که ترافیک را در زمان واقعی برای شناسایی فعالانه تهدیدها و پاسخگویی خودکار نظارت می کند.
  • جلوگیری از از دست دادن داده (DLP)، یک راه کار امنیت سایبری که افشای عمدی و تصادفی داده ها را مسدود می کند.

فایروال های نسل بعدی ها حفاظت نسل های قبلی را با قابلیت های امنیتی پیشرفته ذکر شده در بالا ترکیب می کنند. آنها می توانند به عنوان نرم افزار یا سخت افزار مستقر شوند و می توانند به هر مکانی مقیاس شوند: دفتر کار از راه دور، شعبه، دانشگاه، مرکز داده و ابر. فایروال های نسل بعدی ها می توانند با مدیریت متمرکزی که در محیط های توزیع شده گسترش می یابد، حفاظت در سطح سازمانی را ساده، متحد و خودکار کنند. این قابلیت ها عبارتند از:

  • امنیت اینترنت اشیا (IoT) برای کشف دستگاه های BYOD ،جعلی یاIT  سایه
  •  سندباکس برای نظارت و تجزیه و تحلیل اشیاء مشکوک در یک محیط ایزوله
  • دسترسی به شبکه اعتماد-صفر (ZTNA) برای مدیریت دسترسی شبکه برای کاربران و اپلیکیشن ها بر اساس هویت و زمینه
  • امنیت فناوری عملیاتی (OT) برای محافظت از محیط‌های OT با هوش تهدید، اپلیکیشن های IPS و SCADA و بازرسی تهدید
  • امنیت سیستم نام دامنه (DNS) برای نظارت، شناسایی و جلوگیری از قابلیت ها در برابر حملات لایه  DNS
  • معماری شبکه گسترده نرم افزار-محور (SD-WAN) برای ارائه انتخاب مسیر پویا، بر اساس سیاست تجاری یا اپلیکیشن، سیاست متمرکز و مدیریت دستگاه، شبکه خصوصی مجازی (VPN) و تنظیمات بدون-لمس.

فایروال های نسل آینده

فایروال هیبریدی مش

فایروال های هیبریدی Mesh  به عنوان مرز بعدی امنیت شبکه در حال ظهور هستند. به طور خلاصه، فایروال هیبریدی مش یک پلتفرم امنیتی است که با ترکیب مزایای چندین معماری فایروال، مدیریت متمرکز و یکپارچه را فراهم می کند. و این عملیات امنیت سایبری را ساده می کند و سیاست ها را در تمام فایروال ها برای ایجاد یک وضعیت امنیتی جامع هماهنگ می کند.

با افزایش دور کاری، کارکنان بیش از هر زمان دیگری توزیع شده اند. و برای سازگاری با تنظیمات کار از راه دور، سازمان ها تحولات دیجیتالی خود را تا حد زیادی تسریع کرده اند. آن‌ها محیط‌های ابری ترکیبی را به خدمت گرفته اند و لبه شبکه را تا حد زیادی از محیط قبلی آن گسترش داده اند. مدیریت ترافیک شبکه بین خدمات ابری، دیتا سنترها، دفاتر شعبه و استقرار از راه دور به طور تصاعدی دشوارتر است.

افزون بر این ترکیب این واقعیت است که سطوح حمله سازمانی به سرعت در حال گسترش هستند. چه دسترسی کارمندان دورکاری به منابع شرکت در دستگاه‌های مدیریت نشده داشته باشد ،چه مجموعه‌ ی از هم گسیخته ای از راه‌کار‌های نقطه‌ای و اپلیکیشن‌های ابری باشد ، هر ارتباط جدید نقطه ورود بالقوه دیگری است که عوامل مخرب می‌توانند از آن سوء استفاده کنند. و در زمانی که سازمان‌ها با شکاف قابل توجهی در مهارت‌های امنیت سایبری مواجه هستند، هکرها پیچیده‌تر می‌شوند.

چرا فایروال هیبریدی مش استفاده می کنیم؟

با ساده‌سازی عملیات امنیت سایبری و هماهنگ کردن سیاست‌های امنیتی در تمام فایروال‌ها، فایروال‌های هیبریدی مش یک وضعیت امنیتی جامع ایجاد می‌کنند که برای ایمن کردن محیط‌های شبکه توزیع‌شده ایده‌آل است.

به گفته گارتنر، پلتفرم‌های فایروال هیبریدی مش به پیچیدگی فزاینده پیاده‌سازی و مدیریت فایروال‌ها در موارد استفاده چندگانه می‌پردازند. این فایروال ها مدیریت جامع، مبتنی بر ابر و یکپارچه با قابلیت های خودکار سازی و هماهنگ سازی را ارائه می دهند. ویژگی‌هایی مانند نقشه‌برداری اتصال اپلیکیشن ها، نظارت بر سیاست‌های امنیتی شبکه بومی-ابری، دقیق سازی خط‌مشی، و چندین توصیه‌ که مدیریت همه شکایات فایروال را در محیط‌های هیبریدی تسهیل می‌کنند. ترکیب با فن‌آوری‌های همپوشانی مانند microsegmentation و SASE قابلیت‌های دید جامع تر و مدیریت ریسک را فراهم می‌کند.

یک معماری هیبریدی مش محیط‌های شبکه توزیع شده را به نحوی گسترش می دهد که که عملیات، امنیت و مدیریت فایروال‌های چند منظوره شامل دستگاه های سخت‌افزاری و مجازی، شکل های ظاهری مبتنی-بر ابر و به-‌عنوان-سرویس را یکسان می‌کند. یکی از حیاتی‌ترین قابلیت‌های NGFW، ساده‌سازی مدیریت فایروال‌های شبکه ای پراکنده با امنیت پایدار در محیط‌های پیچیده و هیبریدی است.

چرا فایروال هیبریدی مش استفاده می کنیم؟

فایروال های هیبریدی مش شامل چندین شکل ظاهری هستند:

  • فایروال های مجازی: فایروال های مبتنی بر نرم افزار که بر روی زیرساخت های مجازی سازی شده، مانند hypervisor یا پلتفرم های ابری اجرا می شوند. از محیط های مجازی سازی شده محافظت می کند و می توان آنها را بین ابرها جابجا کرد. ذاتاً انعطاف پذیر هستند و به سازمان ها اجازه می دهند تا آنها را در ابرهای مختلف عمومی یا خصوصی مستقر کنند.
  • فایروال های ابری-بومی: فایروال هایی هستند که برای کار در محیط های ابری خاص، به صورت ویژه ای ایجاد شده اند. آنها اغلب با ارائه دهندگان خدمات ابری مانند Amazon Web Services، Azure و Google Cloud به شکل تنگاتنگی ترکیب می شوند. این کار باعث کاهش حجم کاری تیم های امنیتی شبکه می شود، زیرا نیاز به تنظیم و نگهداری زیرساخت نرم افزار را حذف می کند.
  • Firewall-as-a-Service (FWaaS): یک مدل پیاده سازی که در آن تامین کنندگان راهکار  فایروال را به عنوان یک سرویس مبتنی-بر-ابر ارائه می دهند.و این امر گسترش آن را در زیرساخت  یک شبکه در حال رشد آسان می کند و برای مطابقت با نیازهای امنیتی منحصر به فرد یک شرکت به راحتی قابل تنظیم است.

در راه کار فایروال به دنبال چه چیزی باشید

فایروال های نسل بعدی به عنوان دروازه ورود برای محافظت از منابع محاسباتی سازمان با شبکه ایمن، بازرسی و شناسایی تهدیدات پیشرفته و فیلترینگ وب عمل می کنند. مدل‌های کاری هیبریدی و پذیرش سریع سرویس‌های ابری، امنیت شبکه را ناچار به تکامل می‌کند تا به شرکت‌ها دید و کنترل کامل در کل زیرساخت توزیع شده بدهد.

هنگام ارزیابی راه‌کار‌های فایروال های نسل بعدی، ممکن است مبادلات بالقوه بین امنیت و عملکرد مهمترین مسئله باشد. توانایی ارائه حفاظت امنیتی منسجم و یکپارچه در تمام لبه های توزیع شده با کمترین تأثیر عملکرد بسیار مهم است. شش معیار که می بایست هنگام ارزیابی فایروال های نسل بعدی برای یک لبه به لبه امنیتی توزیع شده در نظر گرفت:

معیار های فایروال های نسل بعدی برای امنیت با عملکرد بالا

خدمات امنیتی فبریک

 مبتنی بر هوش مصنوعی فایروال های نسل بعدی.هایی که به شدت با سرویس‌های امنیتی مبتنی-بر-هوش-مصنوعی ترکیب شده‌اند، اطلاعات تهدید در لحظه را با امنیت چند-لایه ارائه می‌کنند که شامل جلوگیری از نفوذ شبکه، اسکن بدافزار و فیلترینگ وب برای محافظت جامع است.سرویس‌های امنیتی مبتنی-بر-هوش مصنوعی قابلیت‌های فایروال سنتی را با شناسایی تهدید پیشگیرانه در برابر تهدیدات در حال تکامل از جمله یادگیری ماشین تکمیل می‌کنند.

این کار حجم کاری تیم های امنیتی را کاهش می دهد، کارایی امنیتی و تخصیص منابع را بهبود می بخشد و مدیریت امنیتی را برای تصمیم گیری بهتر مساعد می کند.یادگیری ماشین می تواند حجم وسیعی از داده ها را برای شناسایی الگوهای غیرعادی که ممکن است نشان دهنده فعالیت مخرب باشد را تجزیه و تحلیل کند. این امر فایروال های نسل بعدی را قادر می‌سازد تا سیاست‌های امنیتی را بر اساس تحلیل ترافیک شبکه بلادرنگ تطبیق دهد. با تضمین اعمال اقدامات امنیتی مرتبط و موثر، خطر حملات سایبری کاهش می یابد.

معیار های فایروال های نسل بعدی برای امنیت با عملکرد بالا

عملکرد حفاظت از تهدید

این عملکرد اندازه گیری میزان عملکرد یک فایروال های نسل بعدی در حین اجرای کامل حفاظت از تهدید، از جمله فایروال، جلوگیری از نفوذ، آنتی ویروس و کنترل اپلیکیشن است. برای یک فایروال های نسل بعدی حیاتی است که کارایی بالای خود را زمانی که محافظت کامل از تهدید روشن است حفظ کند.بسیاری از ارائه دهندگان فایروال های نسل بعدی در مورد نحوه ارائه ادعاهای عملکرد محافظت از تهدید خود مبهم هستند. ادعاهای عملکرد مستند باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که آنها تست تحت بار را منعکس می کنند و حفاظت از تهدید به طور کامل درگیر شده است.

مدیریت یکپارچه

 رابط مدیریت جایی است که بسیاری از معماران امنیتی در فرآیند انتخاب خود با مشکل مواجه می شوند. ممکن است توجه دقیقی به رابط کاربری و عملکرد سیستم مدیریت شده باشد، اما اگر به فایروال های نسل بعدی محدود شود، تیم‌های امنیتی برای ارزیابی آسیب‌پذیری‌ها و پاسخ به تهدیدات باید بین داشبوردهای متعدد دائم در جابجا باشند.دید و کنترل رمز گذاری شده تنها در صورتی امکان پذیر است که فایروال های نسل بعدی بخشی از یک معماری امنیتی گسترده و یکپارچه باشد، که از طریق آن بتواند اطلاعات تهدید را با سایر دستگاه های شبکه به اشتراک بگذارد و اطلاعات تهدید را به طور خودکار دریافت کند. مدیریت یکپارچه از نقطه نظر امنیتی موثرتر است و از نظر عملیاتی کارآمدتر است و زمان اداری و هزینه های آموزشی را کاهش می دهد.

اطمینان از یک استراتژی امنیتی گسترده تر

نیروی کار ترکیبی برای همیشه چشم انداز امنیت سایبری را تغییر داده است. علاوه بر این، سازمان‌ها دفاتری را توزیع کرده‌اند/تاسیس کرده اند که به اتصالات WAN اضافی وابسته هستند و اینکه سازمان‌ها هم اکنون به راه‌کار‌های امنیتی اضافی مانند SD-WAN،  Zero Trust Network Access (ZTNA) و Secure Access Service Edge   (SASE)  نیاز دارند.بسیاری از تامین کنندگان NFGW دارای ویژگی های افزودنی SD-WAN، SASE و ZTNA هستند تا به سازمان های دارای دفاتر شعبه اجازه ایجاد شبکه هایی با دسترس زیاد و کارایی بالا را بدهند. با این حال، این پیشنهادات ایده آل نیستند. به دنبال تامین کننده ای  باشید که قابلیت‌های کاملاً یکپارچه SD-WAN، SASE، و ZTNA را در یک فایروال های نسل بعدی ارائه می‌کند که به تجمیع محصولات نقطه‌ای آنها و اعمال کنترل متمرکز کمک می‌کند. این امر هزینه های کلی سرمایه گذاری را کاهش می دهد و در عین حال شکاف های امنیتی را از بین می برد.

اطمینان از یک استراتژی امنیتی گسترده تر

ملاحظات قیمت/عملکرد و سایر ملاحظات عملیاتی

برخی از تامین کنندگان با افزایش اندازه، عملکرد خود را افزایش داده در نتیجه قیمت فایروال های نسل بعدی خود را افزایش می دهند.و این ممکن است با روندهای سازمانی به سمت کاهش ردپای فناوری هماهنگ نباشد. به دنبال فایروال های نسل بعدی باشید که عملکرد مورد نیاز را در فشرده‌ترین شکل ظاهر ارائه می‌دهد. این نه تنها هزینه کل مالکیت (TCO) را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی در فضا و کاهش مصرف انرژی می شود -که هر دو هدف برای شرکت های آگاه به محیط زیست مهم هستند. هزینه های نگهداری و پشتیبانی  فایروال های نسل بعدی نیز باید در هزینه کل مالکیت (TCO) لحاظ شود. همانند پیشنهاد یک تامین کننده با سرمایه گذاری عمیق در تحقیق و طراحی عالی است، فناوری بالغ نیز از این حیث دارای برتری است،. صاحبان فایروال های نسل بعدی  هایی که در این دسته قرار می گیرند می توانند انتظار پیاده سازی نرم تر و تماس های پشتیبانی کمتری داشته باشند.هنگام بررسی سخت افزار فایروال های نسل بعدی، به توان مازاد و پشتیبانی از رابط های شبکه 40 گیگابیتی و 100 گیگابایتی توجه کنید. اینها از انعطاف پذیری پشتیبانی می کنند و مهاجرت به شبکه های با ظرفیت بالاتر را فراهم می آورند.

اعتبارسنجی شخص ثالث مستقل

اگرچه امنیت شبکه یک صنعت به سرعت در حال توسعه است، هیچ شرکتی نمی تواند خطر نوآوری های امنیتی آزموده نشده را تحمل کند. معماران نباید تنها بر ادعاهای فروشنده تکیه کنند، بلکه به دنبال ارزیابی شخص ثالث از مراکز آزمایشی معتبر مانند CyberRatings.org باشند.

ملاحظات قیمت/عملکرد و سایر ملاحظات عملیاتی

موارد استفاده از فایروال

هنگام انتخاب فایروال، موارد استفاده را در نظر بگیرید. آیا یک شعبه اداری یا خودپرداز، یک مرکز داده و یا دفتر مرکزی خود را در محوطه دانشگاه ایمن می کنید؟ آیا باید از شبکه خود با دسترسی کار-از-هر-جا برای کاربران دورکاری محافظت کنید؟ آیا کاربران شما نیازمند دسترسی به اپلیکیشن هایی در چندین ابر هستند؟ آیا برای محافظت از دارایی ها به تقسیم بندی شبکه نیاز دارید؟

شعبه: از دفاتر کوچک یا دستگاه های خودپرداز با امنیت AI/ML و همگرایی با SD-WAN ایمن محافظت کنید. فایروال ها با محافظت از مکان های شعب در برابر دسترسی غیرمجاز، ترافیک مخرب و تهدیدات سایبری با استفاده از عملیات شبکه ایمن، یکپارچگی داده ها و پیروی از سیاست های امنیتی، اولین خط دفاعی را ارائه می دهند.

محوطه: با توانایی مدیریت اپلیکیشن ‌ها، کاربران، دستگاه‌ها و دسترسی از یک داشبورد، دید و محافظت از دفتر مرکزی شرکت را به دست آورید. فایروال ها به شبکه های دانشگاهی دفاع چند لایه ای در برابر تهدیدات سایبری ارائه می کنند، عملیات شبکه ایمن را تضمین می کنند و امکان انطباق با سیاست های امنیتی را فراهم می کنند.

مرکز داده: امنیت فرامقیاس را با حفاظت هماهنگ و مستمر، رابط‌های توانمند و رمزگشایی که برای هر محیطی قابل گسترش است، ایجاد کنید. فایروال ها به عنوان یک سپر امنیتی پیچیده برای کنترل جریان ترافیک شبکه، شناسایی و کاهش تهدیدات، اجرای سیاست های امنیتی،و همچنین جهت حفاظت از زیرساخت های مهم فناوری اطلاعات و داده های حساس عمل می کنند.

تقسیم بندی: از دارایی های خود با تقسیم بندی های کلان و خرد توانمند محافظت کنید. فایروال‌ها با تقسیم‌بندی شبکه برای جداسازی تهدیدات بالقوه، ایجاد مناطق امن و گسترش در صورت نیاز، نیازهای خاص محیط‌های شبکه بزرگ‌تر و پیچیده‌تر را برآورده می‌کنند.

MultiCloud: حفاظت از ابر عمومی و خصوصی را با اتوماسیون دارای مدیریت آسان از طریق یک کنسول ادغام کنید. فایروال ها محیط های کار از راه دور ایمن را برای محافظت از داده های حساس ذخیره شده یا قابل دسترسی از راه دور با محافظت از نقاط دسترسی، کاهش تهدیدات سایبری و کنترل ترافیک شبکه با مدیریت متمرکز ایجاد می کنند

از راه دور: حفاظت را با شبکه های همگرا و خدمات امنیتی گسترش دهید. فایروال-به-‌عنوان-سرویس، جزئی از معماری بومی ابری لبه سرویس دسترسی ایمن (SASE) امنیت را در محیط‌های کاری ترکیبی گسترش می‌دهد تا از داده‌ها و اپلیکیشن ها با مدیریت متمرکز و حفاظت از تهدیدات پیشرفته محافظت کند.

موارد استفاده از فایروال

چگونه Fortinet می تواند کمک کند؟

Fortinet شبکه ایمن منسجم و یکپارچه را در تمام لبه های توزیع شده با کمترین تأثیر عملکرد ارائه می دهد که امروزه برای پشتیبانی از کار ترکیبی و خدمات اپلیکیشن ابری بسیار مهم است. با ادغام زیرساخت شبکه با معماری امنیتی، یک شبکه قادر است بدون به خطر انداختن عملیات امنیتی، گسترش و تغییر کند. هم‌گرایی امنیت شبکه مبتنی-بر-هوش مصنوعی/یادگیری ماشین و شبکه‌های سازمانی، حفاظت از تهدیدات و تجربه کاربری برتر را در محیط‌های شبکه مانند شعبه، محوطه دانشگاه، مرکز داده و کاربران از راه دور ارائه می‌دهد.

راه‌کار‌های شبکه امن Fortinet شامل فناوری‌هایی مانند SD-WAN است که با ZTNA، NGFW، WLAN و SASE یکپارچه شده‌اند تا امنیت و اتصال جامع شبکه را فراهم کنند. FortiGate NGFW ها از هر لبه در هر مقیاسی با یک معماری شبکه ایمن محافظت می کند که عملکرد را بهینه می کند از جمله:

امنیت قدرتمند و همگرایی شبکه. خدمات شبکه ایمن یکپارچه مانند رمزگشایی SD-WAN، ZTNA و SSL گنجانده شده است – بدون نیاز به مجوز اضافی.

  • نسبت بسیار عالی قیمت و عملکرد. معماری سفارشی  ASICفورتینت از کمترین توان برای ارائه بالاترین ROI با پشتیبانی از مقیاس فوق العاده و تأخیر بسیار کم برای بهترین تجربه کاربری استفاده می کند.
  • حفاظت از تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی از آزمایشگاه FortiGuard سرویس‌های امنیتی یکپارچه مبتنی بر هوش مصنوعی/یادگیری ماشین تهدیدات پیشرفته را متوقف می‌کنند، ناهنجاری‌ها را کشف می‌کنند و از اختلالات تجاری با اطلاعات تهدید در لحظه جلوگیری می‌کنند.
  • مدیریت مرکزی و واحد، FortiOS تمام فایروال های شبکه پراکنده را برای سازگاری در دستگاه های سخت افزاری، ابر، ماشین مجازی و FWaaS نیرو می دهد. و این کارایی عملیاتی را افزایش می دهد و پیچیدگی مدیریت چندین محصولی را از بین می برد. FortiManager (مدیریت) یکپارچه برای دید و کنترل دقیق فراهم می کند.

چگونه Fortinet می تواند کمک کند؟

خدمات امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی

خدمات امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی FortiGuard مجموعه ای جامع از قابلیت های امنیتی را برای تکمیل کاربری و معماری امنیتی را به FortiGate NGFW شما ارائه می دهد. این سرویس‌های یکپارچه AI/ML ،اطلاعات تهدید در لحظه را برای محافظت پیشگیرانه از تهدید ارائه می‌کنند، از جمله:

  • حفاظت از تهدیدات پیشرفته با خدمات جلوگیری از نفوذ برای امنیت شبکه و فایل
  • حفاظت یکپارچه از تهدید با فیلترینگ وب و امنیت DNS
  • حفاظت سازمانی برای SaaS، امنیت داده و حفاظت اینلاین مبتنی بر هوش مصنوعی در برابر تهدیدات روز صفر

 سرویس‌های امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی که متناسب با سطح حمله طراحی شده‌اند، از محتوای اپلیکیشن، دستگاه‌ها، شبکه و وب محافظت می‌کنند و در عین حال تیم‌های NOC و SOC را با قابلیت‌هایی برای شناسایی سریع‌تر، مهار و پاسخ به حملات قدرتمند می‌کنند.

خدمات امنیتی فورتی گارد 

فایروال های بومی ابری FortiGate به عنوان یک سرویس

فایروال بومی ابری FortiGate  (FortiGate CNF)  به‌عنوان یک سرویس از بارهای کاری ابری AWS و Azure شما در برابر بدافزارها، نقض‌های داده‌ها و بات‌نت‌ها با مسدود کردن ارتباطات ترافیکی خطرناک محافظت می‌کند و مطابقت با سیاست‌های جغرافیایی خاص را اعمال می‌کند و ترافیک به/از کشورهای مشخص شده را مسدود می‌کند .Fortinet CNF با موارد زیر شروع می شود:

  • محافظت پیشرفته شبکه: فورتی گیت CNF با مسدود کردن Geo-IP، فیلترینگ پیشرفته، و محافظت از تهدید قوی، دید جامع و امنیت پیشرفته را ارائه می دهد.
  • مدیریت امنیت کارآمد: با قابلیت تجمیع امنیت از تمام VPC ها و حساب ها در یک منطقه AWS در یک FortiGate CNF واحد، امنیت یکپارچه می شود و یک سیاست واحد می تواند برای همه منابع انتخاب شده اعمال شود.
  • هزینه‌های کمتر: با قیمت‌های منعطف پرداخت-بر-اساس میزان-استفاده یا اشتراک، و بدون زیرساخت نرم‌افزار امنیتی برای ساخت، استقرار و بهره‌برداری، سازمان‌ها فقط به ازای عملکردهای امنیتی که استفاده می‌کنند،هزینه پرداخت می کنند.

خدمات امنیتی فورتی گارد 

FortiGate VM  – فایروال های مجازی نسل بعدی

FortiGate VM (ماشین مجازی) حفاظت از تهدیدات پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی را در ابرها و مراکز داده ارائه می دهد FortiGate VM .شرکت ها را در برابر طیف گسترده ای از تهدیدات شبکه ایمن می کند و همچنین برای SMB هایی که نیاز به محافظت از استقرار ابر با امنیت شبکه در سطح سازمانی دارند ایده آل است. FortiGate VM بر روی FortiOS اجرا می‌شود، و بمانند لوازم سخت‌افزاری FortiGate، فایروال‌های بومی ابری و FortiSASE FWaaS عمل می کند و سیاست‌های امنیتی منسجمی را در میان ابرهای خصوصی، عمومی و مخابراتی امکان‌پذیر می‌سازد.

FortiManager – نرم افزار مدیریت شبکه FortiGate

FortiManager  مدیریت مرکزی، دید و کنترل همه شکل های ظاهری FortiGate و موارد استفاده از شبکه را در کل اکوسیستم شبکه مبتنی بر FortiOS فراهم می کند. این امر مدیریت شبکه فایروال و امنیت را در سراسر استقرار FortiGate هم در محل و هم در فضای ابری ساده می کند. این ادغام اجرای مداوم سیاست های امنیتی یکپارچه را در سراسر شبکه شما تضمین می کند و عملکرد را بهینه می سازد.

تجربه مدیریت “متمرکز” FortiManager دید شبکه بی نظیری را به تیم های امنیتی ارائه می دهد که شامل اتصال، استفاده از منابع، تنظیمات دستگاه، وضعیت خط مشی و هشدارها می شود.

FortiAnalyzer -ابزار جمع آوری و گزارش لاگ فایروال

FortiAnalyzer یک دید امنیتی یکپارچه را در سراسر دستگاه‌های Fortinet از طریق ثبت متمرکز، تجزیه و تحلیل و اتوماسیون گردش ‌های کاری پاسخ به حوادث امنیتی فراهم می‌کند.

FortiAnalyzer -ابزار جمع آوری و گزارش لاگ فایروال

سخن پایانی

در این مطلب انواع فایروال ها، ویژگی ها، مزایا و معایب و… به صورت جامع و کامل توضیح داده شد. شرکت آذران ایمن داریا، وارد کننده معتبر دستگاه های امنیت شبکه است و بهترین خدمات فایروال های Fortinet و Cisco، که محصولات اورجینال هستند، به همراه ضمانت و با مناسب ترین قیمت، به شما مشتریان ارائه می دهد. برای دریافت مشاوره رایگان و خرید فایروال های مناسب با نیازتان می توانید با پشتیبانی ما 0416226 تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

فایروال ویندوز چیست؟
فایروال ویندوز چیست؟
همانطور که می دانید تمامی...
کلیک کنید
امنیت بانک
امنیت بانک
امروزه با گسترش بانکداری دیجیتال...
کلیک کنید
امنیت سایبری چیست؟
امنیت سایبری چیست؟
افزایش حملات سایبری در دنیای...
کلیک کنید

دیدگاه ها بسته شده اند.